Cześć! W czym możemy pomóc?

Dodaj lub usuń pracowników z listy obsady setupu

Asha Thomas
Asha Thomas
  • Zaktualizowano

Aktualizuj listę obsady setupu, aby odzwierciedlić zmiany kadrowe i zapewnić przypisanie odpowiednich członków zespołu.

Aby dodać lub usunąć pracowników z listy obsady setupu, musisz mieć uprawnienie „Buduj setupy”. Aby uzyskać więcej informacji na temat różnych uprawnień ról, odwiedź Edytuj uprawnienia ról

Dodaj pracownika do listy obsady (mobilnie)

Jeśli ktoś ma przyjść na zmianę, która nie jest zaplanowana w Twojej platformie harmonogramowania, możesz go łatwo dodać do listy obsady

1 Add.png2 Add.png3 Add.png

  1. Na karcie Zespół wybierz setup, do którego chcesz dodać lub z którego chcesz usunąć pracowników
    • Jeśli setup jest opublikowany, stuknij Edytuj w prawym górnym rogu, aby wejść w tryb edycji
  2. Stuknij ikonę Lista obsady
  3. Stuknij Dodaj pracowników
  4. Wyszukaj i wybierz pracowników, których chcesz dodać do listy obsady
  5. Stuknij Gotowe
  6. Po zakończeniu edycji listy obsady zamknij okno listy i stuknij Zakończ lub Opublikuj
    • Jeśli edytujesz opublikowany setup, będzie wyświetlane Zakończ
    • Jeśli tworzysz nowy setup, będzie wyświetlane Opublikuj

4, 5 Add.png6 Add.png6b Add.png


Usuń pracownika z listy obsady (mobilnie)

Jeśli ktoś zgłosi nieobecność, możesz go łatwo usunąć z listy obsady

1 Remove.png2 Remove.png3 4 Remove.png

  1. Na karcie Zespół wybierz setup, do którego chcesz dodać lub z którego chcesz usunąć pracowników
    • Jeśli setup jest opublikowany, stuknij Edytuj w prawym górnym rogu, aby wejść w tryb edycji
  2. Stuknij na pracownika, aby otworzyć kartę pracownika
    • Jeśli nie możesz znaleźć pracownika na stanowisku w setupie, możesz go znaleźć na liście obsady, stukając ikonę listy obsady
  3. Stuknij trzy kropki w prawym górnym rogu karty pracownika
  4. Stuknij Usuń z setupu
  5. Potwierdź usunięcie
    • Pracownik zostanie teraz usunięty z listy obsady oraz ze wszystkich przypisań stanowisk
  6. Po zakończeniu edycji listy obsady zamknij okno listy i stuknij Zakończ lub Opublikuj
    • Jeśli edytujesz opublikowany setup, będzie wyświetlane Zakończ
    • Jeśli tworzysz nowy setup, będzie wyświetlane Opublikuj

5 Remove.png6 Remove.png


Dodaj pracownika do listy obsady setupu (tablet)

Jeśli ktoś ma przyjść na zmianę, która nie jest zaplanowana w Twojej platformie harmonogramowania, możesz go łatwo dodać do listy obsady

1 Add.png2 Add.png3 Add.png4 Add.png

  1. Na pulpicie zespołu znajdź setup, do którego chcesz dodać lub z którego chcesz usunąć pracowników i stuknij go
  2. Jeśli pojawi się prośba, wprowadź swój 4-cyfrowy PIN, aby potwierdzić uprawnienia
    • Musisz mieć uprawnienie Buduj setupy
    • Aby znaleźć swój PIN, zobacz Wyświetl profil
  3. Jeśli setup jest opublikowany, stuknij Edytuj w prawym górnym rogu, aby wejść w tryb edycji
  4. Stuknij Dodaj pracowników
  5. Wyszukaj i wybierz pracownika(ów), których chcesz dodać
  6. Stuknij Gotowe
  7. Po zakończeniu edycji listy obsady zamknij okno listy i stuknij Zakończ lub Opublikuj
    • Jeśli edytujesz opublikowany setup, będzie wyświetlane Zakończ
    • Jeśli tworzysz nowy setup, będzie wyświetlane Opublikuj

5, 6 Add.png7 Add.png


Usuń pracownika z listy obsady setupu (tablet)

Jeśli ktoś zgłosi nieobecność, możesz go łatwo usunąć z listy obsady

1 Remove.png2 Remove.png

3 Remove.png4 Remove.png

  1. Na pulpicie zespołu znajdź setup, do którego chcesz dodać lub z którego chcesz usunąć pracowników i stuknij go
  2. Jeśli pojawi się prośba, wprowadź swój 4-cyfrowy PIN, aby potwierdzić uprawnienia
    • Musisz mieć uprawnienie Buduj setupy
    • Aby znaleźć swój PIN, zobacz Wyświetl profil
  3. Jeśli setup jest opublikowany, stuknij Edytuj w prawym górnym rogu, aby wejść w tryb edycji
  4. Stuknij pracownika, którego chcesz usunąć, na liście obsady po lewej stronie
  5. Stuknij trzy kropki w prawym górnym rogu karty pracownika
  6. Stuknij Usuń z setupu
  7. Potwierdź usunięcie
    • Pracownik zostanie teraz usunięty z listy obsady oraz ze wszystkich przypisań stanowisk
  8. Po zakończeniu edycji listy obsady zamknij okno listy i stuknij Zakończ lub Opublikuj
    • Jeśli edytujesz opublikowany setup, będzie wyświetlane Zakończ
    • Jeśli tworzysz nowy setup, będzie wyświetlane Opublikuj

5, 6 Remove.png7 Remove.png

8 Remove.png

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 0 z 0

Masz więcej pytań? Wyślij zgłoszenie

Komentarze

Komentarze: 0

Zaloguj się, aby dodać komentarz.