Roller i Ecolab KitchenIQ™ är de olika ledarskapsnivåerna i din organisation. Vi lägger in Roller och ger dem en Rang, där Platschef är #1 och Teammedlem är den lägsta. Detta är viktigt eftersom du endast kan tilldela Anmärkningar och se Ansvar för anställda med en lägre Rang. Efter att ha skapat Roller kan du lägga till dina anställda i deras Roll i din organisation och ställa in Behörigheter för dem. Du kommer också att ha möjlighet att redigera Behörigheter för varje enskild Användare samt justera deras PIN-kod.
För att visa eller redigera Roller & Användare måste du ha behörigheten "Hantera Admininställningar". För mer information om olika rollbehörigheter, besök Redigera Rollbehörigheter
Skapa en Roll
För att skapa en roll behöver du vara i Roller & Användare under Admin
- Från menyn, tryck på Admin
- Navigera till Roller & Användare
- Tryck på + tecknet i det övre högra hörnet
- Tryck på Skapa Roll
- Ange ett namn för Rollen
- t.ex. Direktör, Teamledare, Tränare
- Använd namn som är bekanta för din restaurang!
- Välj en Rolltyp
- Rolltypen bestämmer vissa beteenden i appen (som vem som kan tilldelas som ledare) baserat på rollen
- Organisationer kan styra behörigheter på rolltypnivå för att säkerställa konsekvent åtkomst och standarder
- Ställ in Rollens rangordning
- Detta definierar var rollen ligger i din företagsstruktur. Platschef är högsta rang (1), och Teammedlemmar bör ha lägsta rang
- Exempel: Platschef (1) -- Chef (2) -- Ledare (3) -- Teammedlem (4)
- Slå på eller av de Behörigheter som rollen behöver
- Tryck på Skapa Roll
När du importerar användare från HR-lönesystemet kommer alla anställda att importeras till rollen Teammedlem. Du kan sedan sortera dem i olika Roller efter behov. Säkerställ att rollen Teammedlem är den med lägst rang. Du gör detta genom att trycka på rollen, sedan trycka på Inställningar högst upp på skärmen. Ordna om rollernas rangordning och tryck sedan på spara.
Se till att konfigurera Behörigheter för alla nya Roller. Kolla in Redigera Rollbehörigheter
Lägg till Användare i en Roll
- Från menyn, tryck på Admin
- Navigera till Roller & Användare
- Tryck på den Roll du vill lägga till användare i
- Tryck på + tecknet i det övre högra hörnet
- Sök efter och välj de anställda som ska läggas till i Rollen
- Tryck på Spara
Redigera Behörigheter per Roll
- Från menyn, tryck på Admin
- Tryck på Roller & Användare
- Tryck på den Roll du vill redigera behörigheter för
- För mer information om att skapa roller, se Skapa en roll
- Tryck på Behörigheter
- Tryck på växeln för att lägga till eller ta bort en behörighet för denna roll
Redigera Behörigheter per Användare
- Från menyn, tryck på Admin
- Tryck på Roller & Användare
- Tryck på fliken Användare högst upp på skärmen
- Sök efter och välj Användaren
- Tryck för att redigera deras Roll eller PIN-kod vid behov
- Tryck på Behörigheter för att redigera
- Tryck på växlarna för att slå på eller av en behörighet för användaren
- Detta uppdaterar behörigheter för denna enskilda Användare, inte för Rollen
Om du vill inaktivera en Användare från din butik innan de avslutas i lönesystemet, tryck på Inaktivera Användare längst ner på skärmen
Uppdatera en Användares Område
Vid deras första inloggning till Ecolab KitchenIQ™ kommer användare att välja det restaurangområde de tillhör. Om det behövs kan detta val ändras under Områden
För att ändra befintliga områden, se Skapa, Redigera & Ta bort Områden
- Från menyn, tryck på Admin
- Tryck på Områden
- Tryck på + tecknet på ett Område för att lägga till anställda
- Välj de användare du vill lägga till i Området
- Du kan välja flera användare
- Tryck på Spara
- Alla användare med en bock kommer att läggas till i det valda Området
Den schematyp som en användare är tilldelad i ditt schemaläggningssystem kommer att åsidosätta deras Område i KitchenIQ när Setups skapas (t.ex. en användare som är tilldelad BOH-området i KitchenIQ, men har ett FOH-pass i ditt schemaläggningssystem, kommer att visas i FOH-setups och inte i BOH)
Återaktivera en Användare via Mobilapp
- Från menyn, tryck på Admin
- Tryck på Roller & Användare
- Tryck på Användare högst upp på skärmen
- Ändra filtret till Inaktiverade Användare
- Sök efter och välj den användare du vill återaktivera
- Tryck på Återaktivera Användare
- Bekräfta återaktiveringen
Inaktivera en Användare via Mobilapp
- Från menyn, tryck på Admin
- Tryck på Roller & Användare
- Tryck på Användare högst upp på skärmen
- Sök efter och välj den användare du vill inaktivera
- Tryck på Inaktivera Användare
- Bekräfta inaktiveringen
När en användare är inaktiverad kommer denne inte längre att kunna få åtkomst till din butik. Om de inte är kopplade till några andra butiker, förlorar de åtkomst till KitchenIQ.
Kommentarer
0 kommentarer
logga in för att lämna en kommentar.