Przed wprowadzeniem jakichkolwiek zmian w płacach masz możliwość dezaktywacji lub reaktywacji użytkownika w razie potrzeby. Dezaktywowani użytkownicy nie będą mieli już dostępu do przeglądania Twojego sklepu w Ecolab KitchenIQ™
Aby edytować użytkowników, musisz mieć uprawnienie „Zarządzaj ustawieniami administratora”. Aby uzyskać więcej informacji na temat różnych uprawnień ról, odwiedź Edytuj uprawnienia ról
Można to zrobić za pomocą aplikacji mobilnej lub portalu internetowego
Reaktywacja użytkownika za pomocą aplikacji mobilnej
- W menu stuknij Administrator
- Stuknij Role i użytkownicy
- Stuknij Użytkownicy u góry ekranu
- Zmień filtr na Dezaktywowani użytkownicy
- Wyszukaj i wybierz użytkownika, którego chcesz reaktywować
- Stuknij Reaktywuj użytkownika
- Potwierdź reaktywację
Dezaktywacja użytkownika za pomocą aplikacji mobilnej
- W menu stuknij Administrator
- Stuknij Role i użytkownicy
- Stuknij Użytkownicy u góry ekranu
- Wyszukaj i wybierz użytkownika, którego chcesz dezaktywować
- Stuknij Dezaktywuj użytkownika
- Potwierdź dezaktywację
Po dezaktywacji użytkownik nie będzie miał już dostępu do Twojego sklepu. Jeśli nie jest powiązany z żadnym innym sklepem, straci dostęp do KitchenIQ.
Reaktywacja użytkownika za pomocą portalu internetowego
- Przejdź do strony Ecolab KitchenIQ™
- Kliknij Role i użytkownicy, a następnie Użytkownicy w menu po lewej stronie
- Zmień filtr na Nieaktywni
- Wyszukaj i wybierz pracownika w filtrze nieaktywnych
- Jeśli pracownik nie zostanie znaleziony, zmień filtr z Nieaktywni na Aktywni
- Jeśli użytkownik jest na liście aktywnych, oznacza to, że został już aktywowany
- Kliknij Reaktywuj użytkownika
- Potwierdź reaktywację
Dezaktywacja użytkownika za pomocą portalu internetowego
- Przejdź do strony Ecolab KitchenIQ™
- Kliknij Role i użytkownicy, a następnie Użytkownicy w menu po lewej stronie
- Wyszukaj pracownika w filtrze aktywnych
- Jeśli pracownik nie zostanie znaleziony, zmień filtr z Aktywni na Nieaktywni
- Jeśli użytkownik jest na liście nieaktywnych, oznacza to, że został już dezaktywowany
- Wybierz użytkownika, którego chcesz dezaktywować
- Kliknij Dezaktywuj użytkownika
- Potwierdź dezaktywację
Komentarze
Komentarze: 0
Zaloguj się, aby dodać komentarz.